ROCKWOOL FONDEN

ROCKWOOL FONDEN skulle bruge en online budgetberegner i forbindelse med et forskningsprojekt. Just Iversen udviklede en skalerbar og højtydende løsning.

ROCKWOOL FONDEN er en selvfinansieret fond, der støtter uafhængig forskning i sociale og økonomiske forhold i primært Danmark.

I samarbejde med fondens forskere udviklede Just Iversen et værktøj, der kan udregne minimumsbudget for danske familier. Værktøjet, som bruger data fra fondens analyse, kan ud fra

forskellige husholdningssammensætninger udregne udgifter til husholdningen og eksportere budgettet til Excel.


"Meget flot arbejde. Vi har kun fået positiv feedback på designet og funktionaliteten." - Kaspar Kofod, ROCKWOOL FONDEN

Det blev der udviklet

Værktøjet er opdelt i en statisk og dynamisk del, som giver den højeste hastighed til brugerne og lavest muligt pres på serveren, der stiller værktøjet til rådighed.

Den statiske del består af udregning og visning af budget, hvilket foregår i JavaScript. Dette udnytter brugerens computerkraft og giver øjeblikkelig resultat af udregningen. Den statiske del vises af en Amazon S3 instans og står for størstedelen af trafikken.

Den dynamiske del udfører opsætning og download af budgettet i regnearksformat. Dette afvikles fra en Amazon EC2 instans, som kun kaldes i de tilfælde, hvor brugeren ønsker at benytte eksportfunktionen.

Løsningen, som skal være tilgængelig for mange forskellige brugere, er grundigt testet på tværs af enheder og browsere.

Visuelt

Teknologier og kompetencer benyttet

  • JavaScript
  • Webpack
  • Amazon S3
  • Amazon EC2
  • Excel